Previous
Next

Missa de Difunts

La missa pels festers difunts com a primer acte de les nostres festes, després de l’entraeta, ens fa veure la importància d’aquest moment íntim preparat amb gran afecte, acollit en la Parròquia del Salvador, on es troba la imatge del Crist de la Fe de la confraria de la Flagel·lació i Glòria i del qual la nostra associació festera de Moros i Cristians ostenta la presidència d’honor.

Després de la Diana del 8 d’agost, nombrosos són els festers que venen vestits amb les seus vestimentes oficials a la parròquia on es farà un sentit homenatge als que ens van precedir i amb especial afecte als que ens van deixar en l’any festiu que ha transcorregut des del passat mes d’agost.

En el moment de l’ofrena, els capitans porten als peus del Crist de la Fe una gran corona de flors, les dones acompanyants porten un centre de flors, seguides dels càrrecs festers amb les cintes de les diferents comparses com a record de tots els festers que ens van deixar i són seguides pels familiars o amics dels recentment difunts amb el seu nom.

Aquest senzill però intens acte de fe conclou amb l’acció de gràcies a tanta vida pel seu exemple d’esforç en la transmissió de la festa de Moros i Cristians.