Noticies

𝑪𝒓𝒊𝒔𝒕 𝒅𝒆 𝒍𝒂 𝑭𝒆

Aquesta Associació, com Presidència d’honor del Santíssim Crist de la Fe ✝️, de la Fervorosa Germanor de Natzarens de la Flagel·lació i Glòria, acompanya cada Dijous Sant al Crucificat del Salvador. Participen en el seu festeig els capitans Moro i Cristià, a més a més, de l’abanderada de l’Associació portant la bandera que ens guia. Des de l’AFMYCE desitgem una bona estació de penitència a tots els cofrares que processionen aquest Dijous Sant. Festers, que mai pergam la Fe i que no ens falte l’Esperança. Germanor de la Flagel·lació i Glòria d’Elx

Diumenge de Rams 2024

Festeres i Festers de les diferents Comparses pertanyents a l’Associació Festera de Moros i Cristians d’Elx, han participat un any més en la Processó del Diumenge de Rams, donant començament així a la Setmana Santa Il·licitana. Moltes gracies a tothom.

Cessió de la vestimenta de Capità Cristià 2000

Novament l’Associació Festera de Moros i Cristians incrementa el seu patrimoni amb la donació, per part del fester Javier Mazón Juárez, de la vestimenta de Capità Cristià 2000 per la Comparsa Estudiantes d’Elx. Dissenyat i confeccionat als tallers “El Molinar” d’Alcoi. Javi va ser el primer de la saga que va tindre l’honor de ser Capità. El seu germà José María en 2015 i son pare en 2023van ostentar aquest mateix càrrec. Amb aquesta donació s’incrementa el patrimoni de l’Associació en l’apartat de vestimenta festera i esperem un dia poder mostrar el nostre patrimoni al museu fester. Moltes gràcies, benvolgut Javi.

Cessió de la vestimenta del Capità Cristià 1991

Novament l’Associació Festera de Moros i Cristians incrementa el seu patrimoni amb la donació, per part del fester José Martínez Pastor, de la vestimenta de Capità Cristià 1991 per la Comparsa “Caballeros Halcones” Dissenyat per ell mateix, agafant idees a les revistes de moros i cristians d’Alcoi i llibres d’Història Medieval. Va ser confeccionat per la seua germana, “Pilar Martínez Pastor” (Elche), i els metalls els va fer el taller “El Moro” (Alcoi), qui, amb data 1991, al si de les Festes de Moros i Cristians d’Elx, va desfilar pels carrers de la nostra ciutat, sent part del Boato Cristià de la comparsa “Caballeros Halcones” Amb aquesta donació s’incrementa el patrimoni de l’Associació en l’apartat de vestimenta festera i esperem un dia poder mostrar el nostre patrimoni al museu fester.

Cessió Vestimenta Princesa i Abanderada Astur 1995-1996

Cessió de la vestimenta de Princesa i Abanderada Astur 1995 – 1996 de la senyora Viky Rodríguez Fluxà. (Comparsa Astures Elx). Novament l’Associació Festera de Moros i Cristians incrementa el seu patrimoni amb la cessió per part de la família Rodríguez Fluxá. El disseny i confecció va ser de Victoria Fluxá Miralles, mare de Viky. Amb aquesta donació s’incrementa el patrimoni de l’Associació en l’apartat de vestimenta festera i en breu es podrà mostrar al museu fester. Moltes gràcies.

Actes

Dianes, Alardo, Desfilada infantil
Ambaixades, Entrades Mora i
Cristiana, Bateig de la Moreria,
Processó Ofrena

Història

Des de 1977, amb l’objectiu d’acostar
La Festa de Moros i Cristians
a tots els racons de la nostra ciutat