Previous slide
Next slide

PIRATAS

Pirates d’Elx és una comparsa relativament jove, pertany a l’Associació Festera de Moros i Cristians des de fa 8 anys.

Va ser fundada al 2010 per un grup d’amics; alguns d’ells provenien d’altres comparses i altres eren totalment desconeixedors de les festes…

Va ser creat amb l’únic propòsit de gaudir i fer gaudir de les festes a qualsevol que ho desitge, per a això es va dissenyar un vestit senzill, còmode i sobretot, assequible a la butxaca de qualsevol persona.

La primera posada en escena ???? Senzilla!! Tres filaes únicament, Filibusters (masculina), Perles de Durban (femenina) i Ànecs (infantil)…. Més tard s’incorporaria un altre d’homes; Alabarders, que més tard va ser rebatejat com Bucaners… Totes elles continuen i formen avui aquesta petita comparsa; cosa que la fa encara més familiar…

La primera vegada que la comparsa va sortir al carrer va ser el Mig Any de 2011. Va ser un cap de setmana de molts nervis perquè el treball de molt de temps estava exposat; però també hi havia molta il·lusió, alegria i diversió.

Sis mesos després arriba l’agost, encara més nervis, estrenàvem el vestuari oficial, desfilàvem per primera vegada amb el nostre «Rodríguez Miguel» (pasdoble que ens identifica allà on anem). Aquell primer any, la comparsa Musulmanes Almoràvides van tenir el detall d’obrir la porta de la seva Kabila, situada a l’escola Luis Cernuda, i ens van donar la benvinguda com si fórem part d’ells.

Després fins que vam acabar la nostra primera Capitania en 2016 en la qual va ser el nostre Capità D. Ernesto Sempere Blasco amb la seua dona Raquel Fernández i el seu fill Ernesto, ens vam instal·lar en l’escola Candalix, de forma independent. Actualment estem ubicats en l’escola Ferrández Cruz.

Comptant amb els més petits, ja som uns 50/60 comparsistes que cada any gaudeixen fent alguna cosa que tenen en comú, escoltant música festera, desfilant, menjant, bevent i passant uns dies en un bon ambient festiu amb les seves famílies.

Càrrecs de la comparsa

BANDERER AFMYCE 2023
Fernando Rodríguez Gigante

Ateneu Musical San Roc de Castalla

RODRIGUEZ MIGUEL (PERO NO ES NUESTRA)

ERNESTO SEMPERE BLASCO CAPITAN CRISTIANO 2016

Presidenta: Rosa Martínez Almela

Vicepresidenta: Begoña Monzó Legidos

Secretari: Manuel Serrano Antón

Tresorer: Ernesto Sempere Blasco

Esdeveniments: Raquel Fernández López

Vocal Associació: Rosa Martínez Almela

Vocal Filà Perlas de Durban: Rosa M. Martínez Almela

Vocal Filà Filibusteros: Jaime A. Antón Valero

Vocal Filà Bucaneros: José Antonio López Juárez

ERNESTO SEMPERE BLASCO (2010-2018)

VICENTE MONZO LEGIDOS (Presidente en funciones en 2016)

BEGOÑA MONZÓ LEGIDOS (Actualidad)

FILÀ XIQUES: PERLAS DE DURBAN,

FILAES XICS: FILIBUSTEROS Y BUCANEROS

FILÀ XIQUETS: PATOS

Pascual Marcos Bañón i Francisco José García Guerrero.

Comparses

Bàndol cristià