Previous
Next
Moros Sarracenos

Moros Sarracenos

Fundada en 1979 pel villener de naixement i il·licità d’adopció Miguel García Pardo, juntament amb un grup d’amics industrials, 24 socis en total van començar en la Comparsa Moros Sarracenos.

El vestit oficial va ser dissenyat pel pintor Pedro Marco, fent la presentació del mateix al restaurant Batiste de la veïna Santa Pola, coincidint amb el Mig Any de 1980.

És en aquest mateix any quan els Sarracenos fan la seva primera sortida pública. I a l’agost d’aquell any la seva primera desfilada oficial de gala.

Els càrrecs de la comparsa són Gran Sarraceno i Sarracena Favorita. Representats al principi per xiquets i xiquetes, donant-los tot el protagonisme, per tal d’aconseguir una pedrera de futurs festers. Cal destacar que tot i que la comparsa ha tingut posicions d’adults, torna a reprendre aquest costum de concedir l’honor de Gran Sarraceno i Favorita als més petits.

Com a càrrec, la comparsa també compta amb la seva Comparsista Honorífica, càrrec que s’atorga als que representen els valors de la comparsa al llarg de l’any.

El primer capità moro de la comparsa Sarracenos l’any 1982 va ser el xiquet de 12 anys, Fernando Giménez Linares, desenvolupant el seu paper amb total dignitat i compliment, digne de la màxima lloança, compartint mandat amb la comparsa Estudiantes i Vicente Calvo com a Capità Cristià. Hi va haver una gran fraternitat entre ambdues Comparses.

Els Sarracenos van ser i continuen avui com una Comparsa de nucli reduït, d’ambient familiar, molt festiva, i excel·lent fraternitat, provocant simpatia per la resta de Comparses.

Tres característiques que diríem forja la seva personalitat, El Vestit Oficial, la Música i els seus Caps d’Esquadra.

Musicalment van acompanyats d’Emblema Nacional (marxa militar) com a Himne, i El Moro del Cinc a l’Entrada de Móra, sent aquesta última la seva marxa principal.

És digne d’especial atenció al tema de les Capitans dels Sarracenos, totes elles de tall reduït, molt compactes i de gran efecte musical. Els Sarracenos sempre han complert en totes elles, i han lluït com la que més.

Càrrecs de la comparsa

Capitá Moro: Patrocinio Pérez García

Sarraïna Favorita: Sonia Linares Navalón

Favorites Infantils: María y Patricia Pérez Linares

Union Musical Santa Cecilia

Musicalment van acompanyats d’Emblema Nacional (marxa militar), com a Himne, i El Moro del Cinc a l’Entrada de Móra, sent aquesta última la seva marxa principal.

1.982 D. Fernando Giménez Linares.
1.987 D. Santiago Úbeda Soler. (Fiestas en Octubre)
1.992 D. Pascual Marco Bañón. “Marquitos»
1.997 D. Manuel García Payá «El Rápido»
2.002 D. Miguel Ángel Giménez Linares.
2.007 D. Francisco Galindo Campillo
2.012 D. Juan Antonio Parres Llorens «El Piri»
2018 D. Patrocinio Pérez García

Destacar la figura del nostre Capità 2.002, D. Miguel Ángel Giménez Linares, jove fester que a més d’exercir un paper notable com a tal, va saber amb els seus trucs, que no eren pocs, rellançar la Comparsa, integrant nous festers amb veterans en perfecta harmonia. La seva absència va deixar una gran empremta tant en els Moros Sarracenos com en l’àmbit festiu. Va per tú Capità Sarraceno!

President: D. Fernando Alcaraz Rodes

Vicepresidenta 1ª:
Dña. Eva Santo Manresa

Vicepresident 2º: D. José Manuel Medina Sempere

Tresorera: Dña. Irene Alcaraz Rodes

Secretari: D. José Sempere Orts

Vocal de l’Associació: D. Juan José Álvarez Pérez

Vocal de la Filà Adalias: Eva Santo Manresa

Vocal de la Filà Almorsars: Jesús Cabrera Miralles

Vocal de la Filà Fem Belem: Jorge Martínez López

Vocal de la Filà Nadimas: Belén Gabaldón Aparicio

Vocal de la Filà Pacifics: José Manuel Medina Sempere

Vocal de la Filà Sarris: Jonathan Román Vergara

Vocal de la Filà Surays: Raquel Canales Ureña

En l’actualitat, la Comparsa Moros Sarracenos d’Elx, gràcies al treball tant de la seua Junta, com de tots i cadascun dels seus festers, gaudeix de bona salut, sempre dins del nostre tall de xicoteta comparsa però de grans festers, i està composta per les següents filaes:

Filà Fem Belen
Filà Adalias
Filà Al Morsars
Filà Surays
Filà Pacifics
Filà Nadimas
Filà Sarris

I per descomptat les Filaes dels més xicotets, que són les que asseguren el futur de la comparsa i la festa de Moros i Cristians…

Filá Yadïs
Filá Daima
Filpa Sarrapeques
Filà Minipacifics

Comparsas

Bando moro