Previous
Next

MOROS TUAREG

MOROS TUAREG es va fundar l’any 2009 a partir de dos embrions: un, l’antiga Filà «la Troia» d’Estudiants i un altre un grup de Confraries de la Confraria de la Flagel·lació i Glòria, concretament portants del Santíssim Crist de la Columna. Durant l’estiu de 2009, en les setmanes prèvies a les Festes d’Agost, va tindre lloc la creació de Moros Tuareg.

El passat 29 d’agost, a la casa de camp d’Esteban Canals, primer president de la Comparsa, es va fundar MOROS TUAREG amb la intenció d’oferir en matèria festera una oferta diferent a l’existent i sobretot econòmica i familiar.

Pretenem facilitar l’accés a la Festa ja que en Moros Tuareg no cal unir-se a una Filà per a participar perquè en MOROS TUAREG NO HI HA LÍNIES. Tampoc tenim càrrecs diferents que el Tuareg d’Honor és un càrrec simbòlic sense més obligacions ni protagonisme que la seva presència en el Sopar de Capitans i en l’Entrada de Bandes. A Moros Tuareg no tenim Kabila o per descomptat Cuartelillo… Els tuaregs van instal·lar el nostre Campament a l’Oasi de C.P Hispanitat.

Càrrecs de la comparsa

Tuareg de Honor 2023: 

Miguel Ángel Soler Alberola

Agrupación Musical Vibrato de Benejúzar

Marxa Mora «ALS TUAREG» composta per Joaquín Yelo Fernández el 2019, amb motiu del X Aniversari de la seva fundació.

A més, si pels carrers d’Elx se sent «La Batalla d’Anglaterra» de B. Goldwin o el pasdoble «Mucho Elche» de García Corbalán, és que Moros Tuareg està a prop.

CAPITAN MORO 2015: DIEGO MACIÁ RODRIGUEZ

TÁRGUIA 2015 : MANOLI MARTINEZ TORRES

ABANDERADO AFMYCE 2020 / 2022:  ESTEBAN CANALS PASCUAL

President: Francisco Manuel Martínez Martínez

Vicepresident i Vocal de l’Associació: Gabriel Rodríguez Arjona

Tresorer: José Antonio Sánchez Sánchez

Secretária: Miryam Abadía Quesada

Vocals:
Luis Carlos Ceballos Laguna
Mª Gertrudis Maciá Hernández
Ana Pérez Chazarra
Cristóbal Pérez Molina
Manuel González Molina
Mª Jesús Sabater Navarro
Alejandro Caballero Guillén.

2009-2011: ESTEBAN CANALS PASCUAL

2011- 2017: Fco. JAVIER SÁNCHEZ CASCALES

2017-    : Francisco Manuel Martínez Martínez

A Moros Tuareg només hi ha dos Filás: el dels Homes i el de les Dones. Els «Matxutxangos» (homes) i les «Sangüangas» (dones). Tots tenim els mateixos drets i obligacions i ens alternem per dirigir les desfilades alternativament cada any.

Tenim dos vestits oficials: LA BATALLA I LA GALA i tots són iguals, no hi ha distinció per Filaes perquè no hi ha Filaes.

MOROS TUAREG desfila en forma de BATALLÓ agrupat per sexe en esquadrons, amb un sol cabo al capdavant de cada «batalló».

Els nens no només són benvinguts, sinó que són una part essencial de les nostres desfilades. Aquesta és la millor aportació que fan els moros tuaregs al futur de les festes de Moros i Cristians.

Comparsas

Bando moro