Julián Fernández Candela renova el càrrec de president de l’Associació Festera de Moros i Cristians d’Elx

Julián Fernández Candela ha sigut reelegit president de l’Associació Festera de Moros i Cristians d’Elx en l’Assemblea Extraordinària celebrada aquest dijous, 27 d’octubre, en el Centre de Congressos d’Elx.

Aquesta ha sigut l’única candidatura presentada dins del termini i en la forma escaient i conforme als estatuts de l’AFMYC s’ha procedit al nomenament del President per aclamació.

Julián Fernández Candela i la seua junta directiva afrontaran la seua segona legislatura al capdavant de l’AFMYC d’Elx durant els pròxims quatre anys.

El president va voler fer un resum de les activitats realitzades al llarg dels 4 anys del mandat, gràcies a la col·laboració de les distintes comissions de treball, junta directiva i festers, en general.

– S’han realitzat concerts de música festera anualment.

– S’han millorat actes festers com l’entrada de bandes, interpretació d’una peça musical comuna, alardo, presentació de capitans i abanderat, etc.

– S’han fomentat les exposicions temàtiques, així com l’aparador de la seu de l’Associació.

– S’ha facilitat el treball de la comissió de l’arxiu amb la cerca de documents, les distintes donacions i la cessió de vestimentes de capitans de diferents anys, de festers en actiu i d’altres que no sent-ho, estan en contacte amb l’associació.

– S’ha mantingut la visita als col·legis per al 9 d’octubre, a més de participar en les seues activitats culturals; així com la participació en les diferents festaes locals com Setmana Santa i San Anton, incrementant-les amb el Corpus i la Vengua de la Mare de Déu.

– S’ha debatut mitjançant la festa en les tertúlies festeres anomenades Parlem de Festa.

– S’han liquidat deutes antics.

– S’han incrementat els ingressos anb l’ampliació del conveni amb l’Ajuntament, subvencions de la diputació d’Alacant i de la Conselleria d’Educació de València.

– Respecte a les comparses i els seus festers s’ha eliminat l’obligatorietat de realitzar anuncis a la revista festera; s’ha subvencionat a les comparses, així com part de les bandes de música que participen al diumenge del Mig Any. I finalment, s’ha incrementat la subvenció a les capitanies i a l’abanderat.

– S’ha ampliat el nombre d’actes festers com l’Avís de Festa, la decoració i les llums del carrer Trinquet o les fundes per a les tanques en les dues entrades.

– S’han realitzat documentals i vídeos al·lusius a la festa.

– S’ha sanejat la façana de la seu de l’Associació.

– S’ha realitzat una Web nova aportant informació i documentació.

– S’ha posat en marxa un programa de gestió entre les comparses i l’associació per actualitzar tota la informació referent als socis de les comparses.

– S’ha aconsseguit major visibilitat de les nostres festas con les làmines festeres al periòdic “Información”, el concurs d’aparadors, les donacions de sang i el cupó de l’ONCE.

– A més, s’ha aconsseguit ser declarades las festas de’interés turístic autonòmico i tindre a la guia de carrers d’Elx la “Replaceta dels Moros i Cristians d’Elx”.

– I per finalitzar, al mes de febrer de 2023, Elx serà la Seu de l’Assemblea Nacional de la UNDEF.

Enhorabona Julián. Que la llista de tasques festeres seguixca augmentant en aquestos pròxims quatre anys que comences.

Actos

Dianas, Alardo, Desfile infantil
Embajadas, Entradas Mora y
Cristiana, Bautizo de la Morería,
Procesión Ofrenda

Historia

Desde 1977, con el objetivo de
acercar La Fiesta de Moros y Cristianos
a todos los rincones de nuestra ciudad


Revista

Descarga la Revista
de la Asociación
Festera de Moros 
y Cristianos Elche.
Edición 2024.