L’AFMYC d’Elx inicia els preparatius per a les pròximes Festes de Moros i Cristians d’Elx.

L’AFMYC d’Elx, després de tres anys d’espera a causa de la situació sanitària viscuda, està treballant en les pròximes festes d’agost que es desenvoluparan amb total normalitat

Com cada any, el 9 d’agost es representen les Ambaixades en un entorn immillorable com és el Palau d’Altamira. Enguany, l’Associació de Moros i Cristians ha nomenat per a representar el paper de Rei Don Jaume en aquest acte a un gran fester Sr. Emili Domenech Brotons. En el seu ampli currículum fester ha sigut:

-Soci de la comparsa Benimerins des de quasi els seus inicis a la fi dels 70, ocupant en etapes diferents càrrecs dins d’aquesta, des de vocal a Vicepresident.

-Benimerí d’Honor en 1996.

-En la junta directiva de l’associació ocupa diversos càrrecs en diverses etapes destacant la Vicepresidència de la mateixa amb Cristóbal Manzaneque entre 1990 i 2001.

-Des de l’any 1980 fins al 2005, realitza el paper d’Ambaixador Moro, “MOHAMED ABEN GALIP”, sent en 1980 quan es fa l’ambaixada per primera vegada en vers, donant forma al format actual.

A partir de 1980, al costat dels ambaixadors, es fa càrrec de la direcció de les ambaixades, donant-los un gran impuls, i convertint-les en el que actualment són, un referent en el món fester.

-Mantenidor de l’acte de proclamació de capitans en 1994, amb motiu de la declaració de la UNDEF a l’any 1994 com a any dels Ambaixadors.

-L’any 2000 ostenta el càrrec de Capità Moro en el seu comparsa Benimerins.

-En els primers anys de la representació del Baptisme de la Moreria, col•labora en la posada en escena realitzant el paper de “ABDUZALEM” amb gran mestratge.

-És membre fundador de la comissió d’ambaixades fins a l’actualitat destacant la seua labor de formació dels aspirants al càrrec d’ambaixador.

-En 2022, és nomenat per l’AFMYC com a REI Sr. JAUME.

Pròxims Esdeveniments

Actes

Dianes, Alardo, Desfilada infantil
Ambaixades, Entrades Mora i
Cristiana, Bateig de la Moreria,
Processó Ofrena

Història

Des de 1977, amb l’objectiu d’acostar
La Festa de Moros i Cristians
a tots els racons de la nostra ciutat

 

Revista

Descàrrega la Revista

de l’Associació

Festera de Moros 

i Cristians Elx.

Edició 2023