AFMYC DEDICAT A LA COMPARSA MUSULMANS ALMORÀVITS D’ELX

La Comparsa Musulmans Almoràvits d’Elx es constitueix oficialment el 14 d’abril de 1977, és la primera comparsa del Bàndol Moro que apareix a la ciutat d’Elx. De la mateixa manera, serà el fundador de la comparsa, Sr. Elies Jover Pàez, un dels impulsors essencials de la festa de Moros i Cristians a Elx.

Amb el present aparador l’Associació vol rendir homenatge a la comparsa degana de la nostra Festa. Així, presentem el vestit fundacional, propietat d’Elies Jover. Aquest vestit està realitzat a imitació del vestit de la Comparsa Musulmans d’Elda amb algunes variacions, s’estrena en 1978. Està compost pels seus característics pantalons bombatxos grocs, faixí verd acabat en borles roges, camisa blava de màniga curta amb detall groc, jupetí roig, així com sabates grogues amb la mitja lluna roja, turbant bicolor coronat per la mitja lluna. La capa blanca amb mànigues i caputxa acabada en borla es va incorporar en 1982. A això se suma l’arma oficial, una llança d’estil musulmà. A la seua dreta, està situat el vestit actual, amb màniga llarga, decisió adoptada en 1995-1996, encara que no es va utilitzar en les desfilades fins a 1998-1999, i alguns detalls nous, com la incorporació de l’escut en la part frontal del turbant i la desaparició de les mànigues de la capa.

Així mateix, els presentem les ensenyes de la Comparsa, en ordre d’antiguitat d’esquerra a dreta, des del primer estendard (emmarcat) amb les dues palmeres creuades i el camell sobre la mitja lluna. A continuació, en la part central, amb una notable modificació en l’estil de l’escut, però mantenint el color groc característic de fons. Al seu costat, apareix la bandera de la comparsa, ja en desús, però que presentava sobre fons blau els principals símbols de la comparsa.

Actes

Dianes, Alardo, Desfilada infantil
Ambaixades, Entrades Mora i
Cristiana, Bateig de la Moreria,
Processó Ofrena

Història

Des de 1977, amb l’objectiu d’acostar
La Festa de Moros i Cristians
a tots els racons de la nostra ciutat