Aparador dedicat a “Las Huestes del Califa”

Hui hem inaugurat l’aparador dedicat a “Las Huestes del Califa” que estarà exposat durant els pròxims dies. Mitjançant aquest observarem tota la seua historia amb els elements més importants del seu patrimoni fester.

Descripció de l’aparador

Vestimentes: 
– fundacional de 1978. Disseny i confecció de la sastreria madrilenya “Cornejo”. La principal característica és la ploma del turbant. El primer any va utilizar una Espasa xicoteta que a l’any següent va ser substituïda per una més gran i més ampla.

– ⁠variacions 1980. Se substitueix la capa i turbant degut a la mancança de materials i mantenen la vestimenta de diana. Disseny i confecció de sastre eldense Juan Vidal i que va incloure el granate en aquestos dos nous elements. A més d’incloure com a arma la llança. 

– ⁠disseny 1989. És l’actual vestimenta d’home, dissenyada pel villener Pedro Marco. Les primeres vestimentes es confeccionarien a Ontinyent i van incloure com a arma l’espingarda. 

– ⁠vestimenta de dona, 2012. Disseny i confecció pel crevillentí Ramón Coves. Manté gran part del disseny oficial actual però amb un turbant compost per teles morades i dorades entrellaçades amb un rivetat blanc i adorn dorat al centre del mateix. El sudari és blau marí. Sobre el faixí està escrit el nom de la comparsa en llengua àrab. 

– ⁠Traje de disparo. Pero oficial aprobado en febrero de 2020. Es el mismo para todos los festeros y festeras. Utilizan botas, camisa y fajín de la diana. En la imagen complementan cantimplora y arcabuz tallado con elementos de la comparsa. 

Estendarts: 
– fundacional 1978

– ⁠1984

– ⁠2011 

Banderes: 
– La primera bandera que va tindre la comparsa, hui desapareguda, era de color verd. Al 1984 el capitàn moro de la comparsa va donar una blava en la que els càrrecs penjaven els seus anys de califatogaban sus años de califato.

– ⁠2011 se realiza una nueva en los talleres del villenero Paco Micó y la estructura con el mismo acabado de la lanza del segundo diseño de la comparsa que realizó en Alcoi i Roberto Pérez.

A la cadira apareix el primer fez de la comparsa en color granate i borla dorada que, a més a més, estaba confeccionat en cartró. Al costat d’aquest també podem veire la primera Espasa que utilitzaven les filaes. Un sarró amb trençat dels nostres colors, acompaña al jupetí que s’utilitzava en les dianes fins a 1989. 

Presideix l’aparador l’acta fundacional que es va recrear al 40 aniversari amb el nom de totes les persones que començaren amb aquesta gran comparsa. Al sòl es troba un dels penjolls que adornaven els balcons de califes i favorites.

Las Huestes del Califa (Fundada en 1.977)

Actes

Dianes, Alardo, Desfilada infantil
Ambaixades, Entrades Mora i
Cristiana, Bateig de la Moreria,
Processó Ofrena

Història

Des de 1977, amb l’objectiu d’acostar
La Festa de Moros i Cristians
a tots els racons de la nostra ciutat